Στον αέρα ο τραπεζικός γάμος Alpha-Eurobank

Στον αέρα ο τραπεζικός γάμος Alpha-Eurobank
Με μία λιτή ανακοίνωση αλλά πλούσια σε μηνύματα η Alpha Bank λίγο πριν τις 11.00 γνωστοποίησε πως ο τραπεζικός γάμος είναι στον αέρα, και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για το πότε και εαν θα πραγματοποιηθεί. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το κούρεμα της αξίας των ελληνικών ομολόγων, που δημιουργεί ανακατατάξεις στις ελληνικές τράπεζες. Η Alpha Bank ουσιαστικά ανακοίνωσε πως ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δεν υπάρχει ούτε χρονοδιάγραμμα ούτε ενδείξεις για την εξέλιξη του τραπεζικού deal.
Η ανακοίνωση της Alpha Bank "Σε συνέχεια προηγουμένης ανακοινώσεώς της, η Alpha Bank ενημερώνει ότι, συνεπεία τρεχουσών μακροοικονομικών εξελίξεων με άμεσες επιπτώσεις επί του τραπεζικού τομέα (Private Sector Involvement – PSI), δεν δύναται επί του παρόντος να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα, και την εν γένει εξέλιξη, της συγχωνεύσεως αυτής μετά της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasia
Η απάντηση της Εurobank
''Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσής της, η Εurobank δηλώνει ότι είναι σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγχώνευσης το συντομότερο δυνατόν, και εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της''.
Ενω δηλαδή η Alpha Bank δείχνει να φρενάρει λόγω του κουρέματος, την ίδια ώρα η Εurobank λέει επισήμως πως δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές, αιτία στο μπλοκάρισμα της συμφωνίαςείναι η σχέση ανταλλαγής μετοχών μεταξύ των 2 υπό συγχώνευση τραπεζών, καθώς διαρρέεται πως η σχέση αυτή πρέπει να αναπροσαρμοστεί μετά την συμφωνία για το κούρεμα. Πάντως το Χ.Α. και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση αυτή πάρθηκε από τις διοικήσεις των ΕΚ και ΧΑ διότι μετά τις σημερινές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών, δεν διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού. Την ίδια ώρα γίνεται έλεγχος στις συναλλαγές των δυο τραπεζών, για τη σημερινή και για τις προηγούμενες 7 συνεδριάσεις.
Ζιζάνιο
πηγή Newsit

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις