Η συνταγή της ημέρας


Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες του Ομφαλός. Καλός ο καιρός μας σήμερα, αλλά με δόντια που δαγκώνουν και το καλύτερο πανωφόρι. Κασκολάκια, γαντάκια και σκουφάκια, το αντίδοτο, και φύγαμε για μια μέρα, με καλή διάθεση. Διάθεση που θα μας φτιάξει τη μέρα, με μια νέα συνταγή μαγειρικής, από το κρεοπωλείο, Φώτης και Βάγιος, στις Καλυθιές.
                       Η συνταγή της ημέρας

Μοσχαρίσια εσκαλόπ α λα κρεμ, και μανιτάρια Παρισιού
Υλικά, που θα χρειαστούμε.
* 8 εσκαλόπ 200γρ σνίτσελ
* 10 μλ κονιάκ
* 1/2 λίτρο, κρέμα γάλακτος
* 500γρ φρέσκα μανιτάρια
* Αλάτι
* Πιπέρι
Παρασκευή: Χτυπάμε ελαφρά τις φέτες κρέατος. Τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σύμφωνα με             την προτίμησή μας. Τις βάζουμε σε πιρέξ. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά και "φλαμπάρουμε" με το κονιάκ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 5 λεπτά και αλείφουμε τις εσκαλόπ με το μείγμα. Σερβίρουμε, με τηγανιτές πατάτες. Καλή όρεξη!
                                                                         Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις