Πιθανή η χρηματοδότηση των «άγονων γραμμών»

Από τη Δημοκρατική, ένα ενδιαφέρον άρθρο 
Συνάντηση συνεργασίας με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη καθώς και επικοινωνία με τον Ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη είχε χθες το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης, στις οποίες τέθηκε από τον ίδιο, θέμα αντιμετώπισης των άγονων γραμμών από πιθανή χρηματοδότηση Ευρωπαϊκών πόρων, στο πλαίσιο της νησιωτικότητας. 
Από τις συζητήσεις προκύπτει, ότι ο κ. Χαλκιώτης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, η οποία θα εκδηλωθεί σε συνεργασία και με άλλες χώρες, εντός των ημερών, για μία νέα αντιμετώπιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Στη διάρκεια των επαφών που είχε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χαλκιώτης, ενημερώθηκε επίσημα και για το μέτρο που έχει ήδη εγκριθεί από την Διακομματική Επιτροπή Γεωργίας, που αφορά στα ειδικά μέτρα για τα νησιά, μεταξύ των οποίων προβλέπεται η επιδότηση μεταφοράς προϊόντων που παράγονται στα νησιά του Αιγαίου, πλην Κρήτης και Εύβοιας. Πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο, η ψήφιση του οποίου έχει οριστεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 17 Απριλίου 2012.
Να σημειωθεί ότι την εν λόγω πρωτοβουλία στην Ε.Ε είχαν αναλάβει οι Ευρωβουλευτές κ.κ Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Παπαστάμκος, για την οποία ο κ. Χαλκιώτης δήλωσε, ότι δίνει νέα ώθηση στην ανάπτυξη των νησιών:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μέτρο που θα ενισχύσει και θα ανακουφίσει τα νησιά, παρέχοντας κοινωνικοοικονομικά οφέλη στους κατοίκους τους» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας, τονίζοντας ότι «επιτέλους αρχίζουν και φαίνονται σιγά-σιγά στον ορίζοντα, τα πρώτα ‘σημάδια’ της νησιωτικής πολιτικής, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.» Ωστόσο ο κ. Χαλκιώτης επεσήμανε, ότι χρειάζεται συνεχής και συστηματική δουλειά προς την κατεύθυνση αυτή, έτσι ώστε η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, που είναι το μοναδικό εργαλείο νησιωτικής πολιτικής που διαθέτει η χώρα, να επιφέρει κι άλλα τέτοια θετικά αποτελέσματα. 
                                                                  Ομφαλός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις