Τι γίνεται με την φετινή τουριστική περίοδο;

Ιούνιος, μέσα καλοκαιριού και τίποτα δεν συνηγορεί, πως είμαστε σχεδόν, στο μέσον της τουριστικής περιόδου.
Ο καιρός, ο καιρός, ο πρώτος μας εχθρός, λες κι αυτός, είναι βαλτός.
Δεν ίδρωσε από την ζέστη, κανείς μας ακόμα κι ας είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού.
Οι κρατήσεις, συμπεριφέρονται λες και είναι αναβατώρια.
Πάνω κάτω και τίποτα δεν είναι σταθερό.
Ακόμα και σε αυτές τις μικρές οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες με προσφορές πακέτων, προσπαθούν να προσελκύσουν κάποιους, χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις απώλειες.
Άδεια καταλύματα, χαμηλές, πολύ χαμηλές κρατήσεις, η κρίση ήρθε και στον τουρισμό κι ας λένε άλλα οι αριθμοί, που δεν μας πείθουν πια.
Δεν χρειάζεται δα και καμιά ειδική μόρφωση, για να καταλάβει κανείς, πως δεν υπάρχει κόσμος, να περπατά στους δρόμους, στα καταστήματα κι αυτό αφορά ολόκληρο το νησί.
Μπορεί να υπάρχουν πληρότητες σε 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία, μα και οι ξενοδόχοι, στην πλειοψηφία τους, είναι απογοητευμένοι.
Η αβεβαιότητα ενός Brexit που επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό την συμπεριφορά των Βρετανών ταξιδιωτών, με μια λίρα που το τελευταίο διάστημα, ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ, τα "απόνερα" της προσφυγικής κρίσης στα Ελληνικά νησιά, η νοοτροπία των ξένων τουριστών, που ήθελαν μια Ελλάδα φτηνή και τώρα πια δεν την βρίσκουν, σε συνδυασμό με την γενικότερη κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν επιτρέπουν σε κανέναν, ακόμα και στον πλέον ειδικό, να κάνει πρόβλεψη για το πως θα κυλίσει η περίοδος, το επόμενο διάστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις